French manicure: 5 keer anders

French manicure: 5 keer anders

De French manicure is terug van weggeweest. Yes! Of ga je toch liever niet terug naar de jaren 70? Niet getreurd want voor wie geen fan is van het klassieke witte randje zijn er deze 5 diy-ideetjes, geïnspireerd op de nageltrend, waar je wél mee kan uitpakken. 

1. Stay classic

Voor al wie van een natuurlijke look houdt, blijft de French manicure een klassieker. Tegenwoordig vind je ze dan ook in elke hoek van de winkel: nagel 'kits' die je een handje helpen om de perfecte French nagels te bekomen. De basics zijn: een natuurlijke (lichtroze) base coat, witte nagellak en een glanzende top coat.

Het goede nieuws is dat je echt geen lange nagels hoeft te hebben voor deze look. Breng eerst een dunne laag base coat aan. Nadien lak je een dun lijntje naargelang de grootte van je nagel en als laatste stap: een sneldrogende top coat. In 1 2 3 heb je dat klusje dus zo geklaard, al vragen deze kunstige nagels toch wat oefening. Voor wie wel eens buiten de lijntjes durft kleuren, gaat het best aan de slag met ringstickers. Deze zijn makkelijk aan te brengen op de nagel en leiden je in goede banen op weg naar de perfecte French boog. 

2. Fun French

Doe mij maar regenboogkleuren en liefst elke nagel in een andere kleur. 

Hou je het liever wat neutraler van kleur, maar mag het wel wat speelser? Neem dan een stamping kit en ga voor een grafische print als French design. Staat ook leuk! 

3. Glitter is always a good idea

Simpel: een French maar met glitters. Hier geldt slechts 1 regel: 'less' is niet altijd 'more'. 

Lak een basislaagje en ga nadien voor kleur of hou het transparant: wat jij (ver)kiest. Vervolgens kan je op 2 manieren te werk gaan: ofwel lak je het glitterrandje met behulp van een fijn penseeltje, ofwel ga je met je top coat borsteltje langs het randje van je nagels en dop je ze nadien in wat glinsters voor een schitterend resultaat. 

4. Total rock and roll

Voor een stoere finishing French touch: go metallic. Op een zwarte of nude basis: knallen doe je sowieso! 

5. Disco (French) fever

Neem een dotting tool en plaats enkele stippen in een boogje op jouw nagels. Een gouden tip voor tijdens de feestdagen!

Ik gebruik hier graag verschillende tinten nagellak voor. Zo lijkt het net confetti! Niet veel tijd? Dan zijn er nog altijd de diy-klevende dots waarmee je een even groot spektakel op je nagels tovert.