Happy out in Dublin

Happy out in Dublin

Ieren klinken altijd wat grappig, vind ik. Happy out betekent bijvoorbeeld gewoon happy. En happy zijn ze! Ieren zijn echt vriendelijke mensen. Rinkelt er behalve hun taaltje niet meteen een belletje wanneer je aan Dublin denkt? Dat is zo opgelost. Dit zijn de hotsposts die je niet mag missen.

Guinness drinken

Wie Ierland zegt, zegt Guinness. Ieren zijn ongelofelijk trots op hun bier, en op de founding father ervan. The Guinness Storehouse is dan ook heel indrukwekkend, ook als je niet graag bier drinkt. Je leert er hoe het bier gemaakt wordt, maar ook hoe de marketing in het verleden verliep en vanuit de bar op het bovenste verdiep heb je een prachtig zicht. Je mag dit museum dan ook niet missen.

Om Guinness te drinken moet je in Temple Bar zijn, de touristische wijk vol bars en pubs. In Bad Bobs spelen ze zo goed als elke avond live muziek en de bar is echt gezellig. Zoek in Crown Alley ook eens naar de deur waar VCC op staat. De Vintage Cocktail Club is klein en goed verstopt, maar behoorlijk exclusief en een hele ontdekking. Ook The Brazen Head mag je niet missen. De oudste pub van Ierland ligt buiten de Temple Bar, maar het is de omweg waard! Ga in Fade Street ook zeker eens naar No name bar, al was het maar voor de originele naam.

Eten

Voor het goede weer moet je zeker niet in Dublin zijn, maar je kan er wel heel lekker eten. Het ontbijt bij San Lorenzo’s blaast je van je sokken, dat beloof ik je. Van bacon tot vegetarisch, alles is er onmogelijk lekker. Voor een lichte, lekkere lunch wil je naar brother hubbard en een afternoon tea drink je dan weer bij Peacock Green in Lord Edward Street. Hun gebak is ook lekker, maar de taart van Queen of Tarts is nóg beter. Burgers smul je bij Jo’Burger en tapas in de historische Market Bar. Voor een slaapmutsje kun je opnieuw naar Temple Bar.

Shoppen

Ik ben helemaal verliefd geworden op Avoca. Hun sjaals en dekentjes zijn hemels, hun servies is mooi en betaalbaar en hun eten en thee zijn heerlijk. Het is vlakbij Grafton Street, een van de grootste winkelstraten van Dublin. Disney addicts kunnen hier hun hartje ophalen in de Disney Store. Ook Ted Baker en Karen Millen hebben er een winkel.

Uitwaaien

Vanuit Dublin kun je in een half uurtje met de trein naar de zee. In Howth kun je heerlijk uitwaaien. De wandelingen gaan over hoge cliffs, langs de zee en over een golfveld. Het uitzicht is er prachtig, en de wind waait al je zorgen weg. Vlakbij het station kun je uitblazen in The Dog House Blue’s Tea Room. Als je geluk hebt, mag je in het grote bed liggen, waar je perfect kunt uitrusten na de wandeling. Zowel de thee als de pizza zijn echt lekker.

On your bike then! (= off you go then op zijn Iers)