Paris, mon amour

Paris, mon amour

Zoals het een wereldstad betaamt, kun je weken rondlopen in Parijs. Ik beperk me tot de hoogtepunten van mijn bezoek, maar om de laatste nieuwe boetiekjes, eethuisjes en outlets te vinden, check je best de blog My Little Paris voor je vertrek. 

Ile de la Cité

Dit eilandje ligt in het hart van Parijs. De Notre Dame staat er, en je kunt er gezellig rondlopen tussen de bloemenstandjes. Van hieruit kun je doorlopen naar Saint-Germain-des-Prés en de Pont des Arts. Tussen het eiland en de Pont des Arts ligt de Pont Neuf, de oudste brug van Parijs. Aan beide kanten van de Seine vind je hier boekenstalletjes. Die staan er al honderden jaren, ideaal om de geschiedenis van de stad op te snuiven. Wil je in boeken snuisteren, ga dan even langs bij Shakespeare and Company, dat vlakbij de Notre Dame ligt.

Saint-Germain-des-Prés

Hier kun je rustig shoppen, ver van de grote straten. Ga hier zeker eens binnen:

Om uit te rusten kun je naar de Jardin du Luxembourg. Aan de vijver verhuren ze bootjes, die kindjes met stokken rond de vijver kunnen duwen. Dat beeld lijkt uit een film geplukt en is echt de moeite om te zien.

Ga zeker ook eens langs het kerkhof van Montparnasse. Dat is niet zo indrukwekkend als Père Lachaise (zie hieronder), maar ook hier liggen bekende mensen begraven. En als je er dan toch bent, ga dan een pannenkoek eten bij La crèperie de Josselin. Hun hartige pannenkoeken en de cider zijn legendarisch, en het is zowat de enige plaats in Parijs waar ze echt vriendelijk zijn. 

Le Marais en Quartier Latin

Ook hier kun je uitstekend shoppen, maar eigenlijk vind ik deze wijk leuker om gewoon door te wandelen. Je vindt er onder andere Place de Vosges, een van de oudste pleinen van Parijs. Het huis van Victor Hugo staat hier, en alle huizen om het plein zijn mooi bewaard. Dit plein is dan ook geklasseerd als historische plaats. Stel je even voor dat je hier woont, en droom lekker weg.

Van de Place de Vosges loop je via Place de la Bastille naar de Promenade Plantée. Deze oude spoorlijn werd omgebouwd tot een park. Tijdens je wandeling zie je prachtige oude gebouwen die je opnieuw doen wensen dat je in Parijs woonde. Onder de spoorlijn ligt Viaduc des arts, waar galerijen en handwerkers zich hebben gevestigd onder de gewelven.

Van het eind van de Promenade Plantée loop je naar Père Lachaise. Dit moet het meest indrukwekkende kerkhof zijn dat ik ooit heb gezien. Het is enorm en uniek aangelegd. Ga zeker ook op zoek naar het graf van Jim Morrison, Edith Piaf, Oscar Wilde en veel andere beroemdheden. 

 

 

Bateaux mouches

Ben je moe gewandeld en wil je de Eiffeltoren nog bezoeken? Neem daar dan een bateau mouche. Daarmee vaar je de Seine af tot achter de Ile de la Cité en zie je alle bezienswaardigheden vanaf het water: het Louvre, de tulerieën, Musée d’Orsay, Place de la Concorde, de bruggen en zoveel meer. Als je ‘s avonds de boot neemt, is alles ook nog eens mooi verlicht!

En nog

Deze plaatsen verdienen zeker ook een bezoekje :

  • De Sacré Cœur op een zonnige avond voor een geweldig zicht over de stad. En onderweg terug naar beneden kun je even langs de Moulin Rouge.
  • Bazar in Rue vieille du temple. Je vindt er Filippa K, Essentiel, Isabel Marant en vele andere merken.
  • Carven is behoorlijk duur, maar deze speciale winkel verdient zeker een bezoekje. Je vindt ze op verschillende plaatsen in de stad.
  • Een concert meepikken doe je in stijl in de legendarische concertzaal Olympia.

Fijne citytrip!