Weekendje Amsterdam

Weekendje Amsterdam

Amsterdam, dat is shoppen, cultuur, uitgaan en mensen kijken aan 100 per uur. Wat je het liefst doet, maakt eigenlijk niet uit. Want alles wat het leven leuk maakt, komt in veelvoud voor in deze kleine metropool. Ready, set, go!

Shoppen

Heb je weinig tijd, beperk je dan tot de 9 straatjes. Daar vind je de boetieks en exclusievere merken. Het is onbegonnen werk om alle winkels te bespreken, maar dit zijn mijn favorieten:

  • We are labels: toegankelijke en betaalbare mode à la Just Female en Noë
  • MARIE-STELLA-MARIS: verzorgingsproducten met respect voor water: een deel van de prijs wordt gedoneerd aan drinkwaterprojecten
  • MK Jewelry: Europese juwelen waar mijn kin net niet van tegen de toonbank getikt is
  • Smaak: een Amsterdams label met prachtige lederen handtassen

Maak via de gezellige Jordaan een omwegje naar de Haarlemmerstraat voor I love vintage. Daar vind je vintage met een hoofdletter. Kleedjes, jassen, blouses, lingerie of badpakken, ze hebben het allemaal. Een tweede winkel vind je op de Prinsengracht.

De Pijp ligt een eindje uit het centrum, maar is een bezoekje meer dan waard. Je vindt er in de Gerard Doustraat nog meer leuke boetiekjes. Bij Anna+Nina koop je ingelijste insecten en andere hebbedingen die je interieur een speciale touch geven. Nog meer geweldige interieurspullen en leuke, betaalbare juweeltjes shoppen doe je bij All the luck in the world. Ook bij Circle of trust vind je betaalbare mode. Ze hebben hun eigen (casual) label, dat er heel degelijk uitziet. Zeker de moeite om eens langs te gaan!

Eten

Om te ontbijten of dineren met uitzicht moet je in Volkshotel zijn. Je hebt er 360° uitzicht over de stad, heerlijk om de dag mee te beginnen of af te sluiten. Tijdens het shoppen moet je in Pancakes! Amsterdam in de Berenstraat zijn voor zoete en hartige heerlijkheden. De rij wachtenden staat soms tot buiten, maar ze zijn het wachten waard! Heb je zin in een burger, dan kun je zowat overal terecht. Dit overzichtje van de 13 beste burger restaurants helpt je kiezen. 

In de Pijp is café De Duvel een leuke bistro met lekker, vers eten. De kaart is niet zo uitgebreid, maar het eten is er echt lekker. Bij De Pizzabakkers (in de Pijp en op 3 andere locaties) vind je ambachtelijke pizza’s om je vingers van af te likken. Probeer hier voor 19 uur te zijn, of je hebt geen plaats meer! Ga ten slotte ’s middags zeker eens langs de Foodhallen. Ik was vorig jaar helemaal wild van Borough Market in Londen en heb in de Foodhallen een waardige tegenhanger gevonden.

Drinken

De Skylounge in het Doubletree Hilton is ongetwijfeld de bar met het mooiste uitzicht. Deze loungebar is de definitie van lounge, terwijl de bar in de wolken van Volkshotel (onder ‘Eten’) meer atmosferisch is. Ben je op zoek naar iets specifiekers, kijk dan even in de lijst favoriete bars van Your little black book. Op deze blog van een rasechte Amsterdamse vind je trouwens steeds de laatste nieuwe winkels en places to be! 

Film

Een van de leukste dingen aan Nederland vind ik de kleine cinema’s. In Amsterdam heb je verschillende Pathés, maar er zijn ook kleine bioscopen. In Cinecenter aan het Leidseplein zie je bekende films, terwijl je bij The Movies op de Haarlemmerdijk terechtkunt voor de meer artistieke films. Die laatste is trouwens de oudste bioscoop die nog in gebruik is in Amsterdam.

Uitje

Wil je even weg uit de drukte? Dan moet je op NSDM zijn. Met de gratis pont achter Amsterdam Centraal sta je er in 10 minuten. Op deze oude scheepswerf, die ook wel de kunststad wordt genoemd, dool je wat langs creatieve ateliers en bedrijfjes. Op het terras van Noorderlicht kun je terecht om gezellig uit te blazen en iets te eten of te drinken. En als je geluk hebt, kun je in de IJ-Hallen naar de grootste vlooienmarkt van Europa. Fietsen mogen mee op de pont en maken je bezoek eens zo gemakkelijk! 

Heel veel plezier!