Film op vrijdag

9 x Nicole Kidman op haar best

9 x Nicole Kidman op haar best

 

Actrice Nicole Kidman is niet meer weg te denken uit Hollywood. Ze heeft dan ook een uitgebreide collectie film- en televisierollen op haar palmares staan. Je kent haar vooral van haar werk in Moulin Rouge, The Others, The Golden Compass, The Hours, ... In totaal werd ze 65 keer genomineerd voor haar prestaties waarvan ze 16 awards effectief gewonnen heeft. Een overzicht van haar werk waarvoor ze het meeste lof heeft gekregen, vind je hier.  

1. Big Little Lies

De serie met Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Shailene Woodley werd begin dit jaar uitgezonden op HBO, telde slechts 7 afleveringen en kreeg enorm veel positieve reacties. Nu is het alleen nog maar de vraag of er een tweede seizoen komt én wanneer, want een officiële bevestiging van HBO is er nog niet.  

2. Moulin Rouge!

Nicole's rol in Moulin Rouge! leverde haar heel wat op. Naast een nominatie voor de beste vrouwelijke hoofdrol van de Acadamy Awards (of bekender: de Oscars), won ze een Golden Globe. 

3. Lion

Als adoptiemama van Saroo Brierley in Lion ontving ze ook heel wat nominaties, waaronder een Oscarnominatie. 

4. Rabbit Hole

Ook Rabbit Hole is een erg sterke film waarin Nicole zichzelf nog maar eens bewijst. Een nominatie voor beste actrice in een drama op de Golden Globe Awards en een Oscarnominatie voor Beste Actrice zijn dan ook mooie beloningen voor haar werk in dit drama. 

5. The Hours

Ze ziet er dan wel erg onherkenbaar uit, het is effectief Nicole Kidman. Haar werk in The Hours leverde haar haar eerste (en voorlopig enige) Oscar op. 

6. The Paperboy

Van een depressieve auteur uit de jaren '20 in The Hours tot een op seks beluste vrouw in The Paperboy, Nicole verrast en kan het allemaal. 

7. Before I Go to Sleep

In deze zenuwslopende thriller speelt Nicole een vrouw die lijdt aan zwaar geheugenverlies en elke ochtend wakker wordt zonder enig idee te hebben wie ze is. Samen met Oscarwinnaar Colin Firth zorgt Nicole ervoor dat je de hele film lang op het puntje van je stoel zit. 

8. Cold Mountain

Dit verhaal speelt zich af aan het begin van de Amerikaanse burgeroorlog. Nicole moet afscheid nemen van haar geliefde, gespeeld door Jude Law. De chemie spat van het scherm en haar werk in Cold Mountain leverde haar dan ook een Golden Globe nominatie op. 

9. Hemingway & Gellhorn

Nicole speelt hierin samen met Clive Owen één van de beroemdste liefdesverhalen van de vorige eeuw, dat van schrijver Ernest Hemingway en de oorlogscorrespondente Martha Gellhorn. Nicole werd voor haar rol in deze film maar liefst 9 keer genomineerd voor verschillende awards. 

Fan van Nicole Kidman? Kijk dan zeker naar 'Grace of Monaco', vrijdag 19 mei om 21u20 op VIJF.