Strijktips

Strijktips

 

Sneller en makkelijker strijken dankzij deze handige tips.

Efficiënt strijken 

- Strijk eerst de kleine delen en dan pas de grote oppervlakken van het kledingstuk. Zo voorkom je dat de grote oppervlakken opnieuw kreuken.

- T-shirts: eerst de mouwen, dan pas het 'lichaam'.

- Hemden: eerst de kraag, manchetten en mouwen, dan pas de rug en de voorkant.

Zo strijk je delicate stoffen (Angorawol, kasjmier, zijde, satijn, kant)

- Normaal stoomstrijkijzer: binnenstebuiten strijken met eventueel handdoek tussen strijkijzer en het kledingstuk. 

- Kunstzijde moet je egaal bevochtigen en niet besproeien, want dat geeft vlekken.

- Onbewerkte zijde kun je het beste droog strijken.

- CareStyle 5-stoomgenerator*: gebruik de ecomodus voor delicate stoffen.

Printjes

- Traditioneel stoomstrijkijzer: binnenstebuiten strijken of een doek op printje leggen voor het strijken.

- CareStyle 5-stoomgenerator*: afhankelijk van het soort print, strijk je zonder problemen direct over het printje.

Breiwerk

Als je breiwerk al wilt strijken, moet je dit doen zonder het strijkijzer te bewegen. Zet het strijkijzer op een gedeelte van het kledingstuk, haal het weg en zet het weer op een ander gedeelte. Breiwerk kun je namelijk uit vorm trekken als je er met een warm strijkijzer overheen beweegt.

Glanzende zwarte kleding 

- Traditioneel stoomstrijkijzer: binnenstebuiten strijken.

- CareStyle 5-stoomgenerator*: binnenstebuiten strijken is niet nodig aangezien er 1 optimale temperatuurinstelling is voor alle stoffen. Voor delicate stoffen gebruik je de ecomodus.

Temperatuur strijkijzer

- Te warm strijken kan de vezels onherstelbaar beschadigen, kan de stof doen glanzen of zelfs smelten. Twijfel je? Bij onzekerheid is het altijd aan te raden aan de binnenkant te strijken of een vochtige doek te gebruiken. Dit geldt vooral voor donkere, gladde stoffen (zoals zijde of synthetische stoffen) maar ook voor donker katoen. Het strijken van wol doe je best met een vochtige doek, zodat de vezels niet verharden.

- CareStyle 5-stoomgenerator*: deze werkt met 1 temperatuurinstelling voor alle stoffen. Het strijkijzer heeft altijd de ideale temperatuur, ongeacht welke stof je aan het strijken bent! Op deze manier hoef je de temperatuur niet aan te passen of te wachten tot het strijkijzer de juiste temperatuur heeft bereikt. Delicate stoffen strijk je in de ecomodus.

- Strijk niet op de naden van bijv. pantalons. Zo vermijd je dat de naden doorgedrukt en dus zichtbaar worden.

Pailletten en borduursels

- Als je kledingstuk een verdikt patroon heeft, zoals een borduursel of pailletten, kun je het binnenstebuiten strijken met een handdoek eronder. Zo zorg je dat het patroon niet platgedrukt wordt of kapot gaat.

- CareStyle 5-stoomgenerator*: afhankelijk van het soort print, strijk je dankzij de afgeronde Eloxal 3D strijkzool over het patroon. De strijkzool glijdt immers probleemloos over alle obstakels.

Klaar? Bijna!

Hang na het strijken bepaalde kledingstukken, bijvoorbeeld een overhemd, direct op een hanger. Omdat het overhemd nog warm is, is het extra gevoelig voor kreukels. Hou hier rekening mee. Gebruik een goede hanger, bij voorkeur met verbredingen op de schouders. Hangers van de stomerij mag je direct weggooien!

* Waarom gebruik maken van de Braun CareStyle 5-stoomgenerator?

Krachtige stoom

Stoom is wat je nodig hebt om gemakkelijk te kunnen strijken. Doordat de CareStyle 5 krachtige stoom afgeeft, zorgt dit ervoor dat de stoom diep doordringt in de stof. Er wordt bovendien een extra hoeveelheid stoom vrijgegeven d.m.v. een stoomshot. Hierdoor strijk je 2 keer zo snel ten opzichte van een traditioneel stoomstrijkijzer.

iCare-technologie

Het is niet nodig om etiketten te checken, strijkgoed voor te sorteren of temperatuurinstellingen te wijzigen. Er is 1 temperatuurinstelling voor álle stoffen en een ecomodus voor delicatere stoffen.

Save-rest

Je kunt zonder problemen het strijkijzer op de strijkplank of een kledingstuk laten rusten zonder dat dit negatieve gevolgen heeft.

Waterreservoir

Apart, groot reservoir (1,4L) waardoor het strijkijzer zelf licht blijft maar je niet ieder half uur hoeft bij te vullen. Afhankelijk van hoe iemand strijkt, kan men 1,5 tot 2 uur strijken met een vol reservoir.

Verticaal stomen

Opfrissen van een kledingstuk (of bv. gordijnen) gaat makkelijk omdat je met de CareStyle 5 verticaal kan stomen.

Krasbestendige, afgeronde Eloxal 3D strijkzool

De afgeronde 3D zool is geïnspireerd op het design van een snowboard waarmee je ook zonder problemen over obstakels glijdt. Er wordt vaak afgeraden om over ritsen en knopen te strijken aangezien hierdoor de strijkzool beschadigd raakt. Met Carestyle 5 hoef je hier niet op te letten.  Zelfs achterwaarts blijf je niet hangen achter knopen en zakken.

Zeer compact apparaat

Past gemakkelijk op je strijkplank en is makkelijk op te bergen.

EasyLock-vergrendelingsysteem

Klik het strijkijzer vast in de basis om de stoomgenerator zo gemakkelijk op te tillen, te verplaatsen en op te bergen.

Meer weten over de Braun CareStyle 5-stoomgenerator? Neem een kijkje op de website.