7 dingen die je nog niet wist over The Princess Diaries

Princess 1

Op vrijdag 12 oktober kan je om 20u35 op VIJF kijken naar Princess Diaries 2: Royal Engagement. Maar wist jij deze 7 dingen al over de The Princess Diaries-films?

1. The Princess Diaries kwam uit in 2001 en The Princess Diaries 2 in 2004. Dat betekent dat de laatste film veertien (!) jaar geleden uitkwam. Hallo jeugdsentiment!

2. Met The Princess Diaries had Anne Hathaway (prinses Mia Thermopolis) haar eerste filmrol te pakken. Haar tegenspeler in The Princess Diaries 2, Chris Pine (Nicholas Devereaux), maakte op zijn beurt zijn debuut dankzij de filmreeks.

Chris Pine

3. Tijdens de audities viel Anne Hathaway van haar stoel en toen kreeg ze meteen de rol voor de onhandige Mia Thermopolis. En of de rol haar op het lijf geschreven was!

4. Maar liefst vier katten speelden de rol van Fat Louis, het huisdier van prinses Mia. Eén van hen was ook echt de kat van Anne Hathaway.

Kat

5. Anne droeg voor haar rol als prinses Mia een clip-in haarstuk dat door de cast en crew "The Beast" genoemd werd.

6. The Princess Diaries is opgenomen in dezelfde studio waar ook Mary Poppins destijds werd opgenomen. En de rol van Mary Poppins werd gespeeld door... Julie Andrews, die we in de beide The Princess Diaries-films zien schitteren als koningin Clarisse Renaldi.

7. In The Princess Diaries 2 glijdt Julie Andrews van een glijbaan met een matras. En dat doet ze (op haar toch al gezegende leeftijd) volledig zelf. Geen stuntvrouw voor mrs Andrews!

Matras