VIJF hete weetjes over Heath Ledger

Heath Ledger

Vanavond zie je Heath Ledger in 10 Things I Hate About You. De film zorgde voor zijn grote doorbraak op het scherm en betekende de start van een mooie acteercarrière. Er zijn waarschijnlijk nog heel wat dingen die je niet wist over Heath, maar wij lijsten hier alvast VIJF hete weetjes op.

1. Hij was besties met een - ondertussen ook erg bekende - knappe acteur van Grey's Anatomy

Namelijk: Martin Henderson a.k.a. dokter Nathan Riggs. Het duo leefde zelfs eventjes samen en tijdens deze periode gingen ze vaak surfen. Martin vertelde dat Heath hem met de nodige tips en tricks het surfen onder de knie hielp krijgen. 

2. De opnames van Brokeback Mountain waren een keerpunt in Heaths leven

Hij leerde er de liefde van zijn leven kennen: actrice Michelle Williams. De twee waren op slag verliefd en niet veel later kregen ze hun dochter Matilda. 

3. Tijdens diezelfde opnames brak hij bijna de neus van zijn tegenspeler Jake Gyllenhaal

De kusscènes tussen de twee moeten er nogal hevig aan toe zijn gegaan. Maar niet getreurd: Heath en Jake bleven erg goede vrienden en Jake werd zelfs peter van Heaths dochter Matilda. 

4. Hij ontwierp de typische Joker-look zelf

Heath had het gevoel dat de Joker niemand zou toelaten om zijn make-up aan te brengen en besloot daarom zelf het design te ontwikkelen. Natuurlijk kon Heath tijdens de opnames van de film zijn make-up niet zelf blijven doen. Make-up artiesten namen dit van hem over, maar bleven zich wel baseren op Heaths originele ontwerp. 

5. Toen Heath besefte dat hij zijn acteercarrière verder wilde uitbouwen in Hollywood, wees hij elke tv-rol af

Toen zijn geld bijna op was en Heath aan zijn laatste 150 dollar begon, kreeg hij de rol van Patrick Verona aangeboden in 10 Things I Hate About You. Thank God! 

Meer Heath Ledger in 10 Things I Hate About You, vrijdag 14 juli 2017 om 21u25 op VIJF.