Film op zaterdag

De 7 mooiste en ontroerendste momenten uit Me Before You

In Me Before You, de verfilming van de gelijknamige roman van Jojo Moyes, woont Louisa (gespeeld door de immer enthousiaste Emilia Clarke) in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Ze wordt ingehuurd om te zorgen voor Will (Sam Claflin), die geraakte verlamd na een ongeluk en mist zijn avontuurlijke leven. Hij is behoorlijk cynisch geworden, maar Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven nog zin heeft… 

De film - en als je 'm al gezien hebt, kan je dit zeker bevestigen - bevat heel wat ontroerende momenten, waarvan wij de 7 mooiste (lees: heartbreaking) verzamelde: 

1. Wanneer Lou Wills baard mag afscheren

Me Before You

Wanneer Lou Will voor het eerst ontmoet, is hij cynisch en afgesloten. Langzaamaan bloeit hij open en staat hij haar zelfs toe hem te scheren. Dit is één van hun eerste echte bonding momenten.

2. Wanneer Lou voor de eerste keer een film bekijkt mét ondertitels 

Me Before You

Het is één van de eerste keren dat Louisa en Will samen iets leuk doen - en de eerste keer dat Will Lou aanmoedigt om dingen te doen en te proberen die haar gelukkig zullen maken.

3. Hun eerste echte 'date'

Me Before You

Will moedigt Lou continu aan om nieuwe dingen te proberen. Eenmaal hij beseft dat ze nog nooit naar een klassiek concert is geweest, nodigt hij haar uit. "I just want to be a man whose been to a concert with a girl in a red dress." 

4. Louisa's verjaardagsetentje

Me Before You

Lou kleedt zich zeer kleurrijk, een tikkeltje excentriek zelfs. "When I was little, my favorite outfit was my bumblebee tights," vertelt ze op een regenachtige avond aan Will. Op haar verjaardag verrast hij haar met een - surpriiiiise - zwart/geel gestreepte kousenbroek. Geen beter cadeau voor Louisa Clarke!

5. Wanneer ze samen dansen op de trouw van Wills ex

Me Before You

Lou - een tikkeltje tipsy door de cocktails - zet zich op de schoot van Will om zo samen te dansen in Wills rolstoel. *smelt*

6. Hun uitje naar een idyllisch eiland

Me Before You

Dit is waar de dingen pas écht moeilijk worden... En nog emotioneler. Wie het tot dit moment droog hield, zal gegarandeerd nu ook een traantje wegpinken! 

7. De allerlaatste scène

Me Before You

En nu rollen de tranen onophoudelijk... Een tip: houd een doosje tissues bij de hand, you're gonna need it

Me Before You, zaterdag 20.25 op VIJF