Welke acteur heeft volgens jou het meest sexy accent?

Hugh Grant, Gerard Butler, Liam Neeson, Javier Bardem, Sam Claflin, Jude Law en Chris Hemsworth

Exotisch, uniek, opvallend en een tikkeltje intrigerend: acteurs (of eigenlijk alle mannen) met een accent zijn simpelweg onweerstaanbaar.

Of je nu meer van een Brits, Spaans, Australisch, Schots of Iers accent houdt, in het volgende overzicht vind je ze allemaal terug. 

Bereid je voor om te zwijmelen. 

1. Hugh Grant

Hugh Grant en zijn Britse accent gaan hand in hand. Je kan je hem haast niet voorstellen zonder zijn heerlijke accent én gelukkig hoeft dat ook niet. 

2. Liam Neeson

'I will look for you, I will find you and I will kill you.' Liam Neesons accent is even intrigerend als uniek. Naast Neeson gaan nog tal van andere knappe acteurs door het leven met zo'n heerlijk Iers accent. Denk maar aan 50 Shades-acteur Jamie Dornan en de mysterieuze Colin Farrell.

3. Chris Hemsworth

Hij mag dan af en toe een bad boy spelen op het witte doek, de Australische acteur Chris Hemsworth is echt wel one of the good guys. Hemsworth liet weten zijn Australische accent moeilijk te kunnen verbergen. Euh... voor ons moet je je accent echt niet achterwege laten Chris.

4. Jude Law

Na het zien van The Holiday was je sowieso verliefd op Jude Law en zijn verrukkelijke Britse accent. Kan je er maar niet genoeg van krijgen? Dan zijn Spy en Sherlock Holmes echte filmaanraders. Bij die laatste kan je trouwens meteen ook genieten van het heerlijke Britse accent van Robert Downey Jr.. Van twee vliegen in een klap gesproken.

5. Javier Bardem

Iedereen die Bardem in No Country for Old Men heeft gehoord, zal verrast zijn te ontdekken dat hij eigenlijk een opvallend Spaans accent heeft. Bardem is geboren in Spanje en heeft hard gewerkt om zijn Spaanse accent te verbergen om zo bepaalde filmrollen in de wacht te kunnen slepen. Penelope Cruz, die zelf ook een erg bekoorlijk accent heeft, viel alvast als een blok voor Bardem én zijn accent.

6. Sam Claflin

The Hunger Games' Finick Odair is dan wel niet Brits, maar Sam Claflin is het wel degelijk. In het dagelijkse leven valt zijn accent des te harder op en kan je hem gegarandeerd niet weerstaan. Love Rosie en Me Before You zijn alvast twee films waarin je hem kan horen met dit sexy accent. 

7. Gerard Butler

Alsof zijn goede looks nog niet voldoende zijn, heeft Gerard ook nog eens een oh zo aantrekkelijk Schots accent. Nood aan een kleine reminder? Dan kunnen we PS. I Love You, The Ugly Truth of Playing for Keeps ten zeerste aanbevelen.

Nummer 1, Hugh Grant, zie je zaterdag 5 augustus om 20u30 in Sense and Sensibility op VIJF.