7 redenen waarom je Me Before You moet gezien hebben

Me Before You

1. Het verhaal

Wanneer small town girl Louisa Clark (Emilia Clarke) aan de slag gaat als verzorgster, valt ze voor de charmes van William Traynor (Sam Claflin). Hij geraakte bij een ongeluk vanaf zijn nek verlamd en brengt zijn leven door in een rolstoel, met nog maar zes maanden te leven. Jep, deze film scoort hoog in de categorie tranentrekker!

Verhaal

2. De film wordt weleens de nieuwe The Notebook genoemd

What's not to like?

3. De hoofdrolspelers zijn niet van de minsten

Hottie Sam Claflin, beter bekend als Finnick uit The Hunger Games, wist ons helemaal te betoveren in het romantische Love, Rosie. Wij zijn klaar om nog eens anderhalf uur weg te dromen, ditmaal bij zijn personage William Traynor in Me Before You. Sams tegenspeelster Emilia Clarke kennen we als drakentemmende Daenerys in Game Of Thrones. In Me Before You laat ze zich als Louisa Clark van een heel andere kant zien (en vooral zonder witte pruik). 

Hoofdrolspelers

4. Stephen Peacocke

Deze Australische kanjer is bekend als bad boy Darryl “Brax” Braxton in Home And Away en deed erg zijn best om een rolletje in Me Before You te bemachtigen. Met zijn rol als Nathan, de verpleger van William, zet hij zijn eerste stapjes richting internationale carrière ver weg van Summer Bay.

Brax

5. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jojo Moyes

Schrijfster Jojo Moyes vergaarde wereldfaam met haar boek Me Before You en wordt in één adem genoemd met de grootmeester van de romantiek: Nicholas Sparks. Jojo heeft naar eigen zeggen een hekel aan knappe mannen die het hart van haar vrouwelijke hoofdpersonages veroveren en vervolgens alleen maar lang en gelukkig leven. De puinhoop des levens tussenin, vindt ze véél interessanter.

6. Traantjes van geluk én van verdriet

Neem je voorzorgen en zet alvast een doos zakdoekjes klaar, want Me Before You is een tranentrekker van formaat die de gevoelige snaar stevig weet te raken.

7. Filmpremière

Me Before You is voor het eerst op de Vlaamse buis te zien, op zaterdag 15 september om 20u30 op VIJF that is.

Bekijk hier alvast een voorsmaakje: