9 films die elke foodie gezien moet hebben

Ben je vandaag al verlekkerd op de verrukkelijke croissants waar je morgenvroeg je tanden in gaat zetten? Doet alleen de gedachte aan risotto of moelleux je al watertanden? Vind je elke keer weer de liefde van je leven als je nog maar naar een pizza kijkt? Dan ben je ongetwijfeld een echte food-enthousiast. Wedden dat de volgende films je zeker en vast zullen smaken?

Opgelet: best niet te bekijken op een lege maag.

1. Chocolat

Vianne opent een chocoladewinkeltje met de heerlijkste lekkernijen die de verborgen verlangens van de dorpelingen doen ontwaken. Chocolat is een romantische film met een jonge, knappe Johnny Depp en heel veel chocolade. 

2. Ratatouille

Dé Disney-klassieker bij uitstek als het op koken en eten aankomt. De rat Remy wil graag een grote Franse topkok worden en slaagt daarin met de hulp van de jonge kok Linguini.

3. Julie & Julia

Julie Powell is op zoek naar een uitdaging en besluit om alle recepten uit het kookboek 'Mastering the Art of French Cooking' van Julia Child na te maken. Op haar blog doet ze haar culinaire blunders en successen uit de doeken. Een verhaal over eten, passie en vriendschap.

4. Charlie and the Chocolate Factory

De geweldige chocoladefabriek van Willy Wonka heeft eindeloze velden van zacht, muntig suikergras, een chocoladerivier vol met roze suikerboten en toverballen waar je oneindig lang van kan genieten. Een avontuur zo zoet en heerlijk als een reep van Wonka's allerlekkerste chocolade.

5. Chef

Chef-kok Carl schaft zich een foodtruck aan en beslist terug te keren naar de basis: eerlijk en lekker eten. Samen met vrienden en familie trekt hij erop uit met zijn foodtruck en herontdekt hij zijn creativiteit en passie voor koken.

6. Haute Cuisine 

Hortense Laborie is een gerenommeerde kokkin uit de Périgord die tot haar grote verbazing chef-kok wordt van de president van de Franse Republiek. Ze slaagt erin iedereen te imponeren met haar authentieke gerechten. 

7. Eat, Pray, Love

Eat. Pray. Love. Een zoektocht naar evenwicht en geluk brengt Liz naar drie landen: Italië, India en Indonesië. Vooral Italië staat in het teken van eten en La Dolce Vita. De typische Italiaanse tafels boordevol pizza's en pasta's doen je gegarandeerd watertanden. 

8. Burnt

Rock 'n roll-chef Adam Jones had de culinaire wereld aan zijn voeten, maar verloor alles door zijn wilde levensstijl. Nu is hij klaar om zijn succes terug op te bouwen, maar zal het hem lukken om opnieuw aan de top te komen en die derde Michelinster te krijgen?

9. No Reservations

Was er maar een kookboek voor het leven, met recepten zodat je precies wist wat je moest doen. Kate is een echte workaholic die niet weet wat aanvangen met de vrijgevochten souschef die in haar dure restaurant in Manhattan komt werken.

Smullen geblazen met jouw I Love Donderdagfilm No Reservations, donderdag 10 augustus 2017 om 20u35 op VIJF.