New Amsterdam

9 redenen waarom je New Amsterdam absoluut niet mag missen

Ryan Eggold

1. Het verhaal

Dr. Max Goodwin (Ryan Eggold), is de nieuwe directeur van één van de grootste en oudste publieke ziekenhuizen van de Verenigde Staten: New Amsterdam Hospital. Dr. Goodwin heeft maar één doel voor ogen: levens redden ten koste van alles en de best mogelijke zorgen bieden voor zijn patiënten. Naast dokter is hij zelf ook kankerpatiënt en dat maakt de zaken er niet gemakkelijker op ...

2. Hoofdrolspeler Ryan Eggold

De 34-jarige Ryan Eggold geeft in New Amsterdam gestalte aan hoofdpersonage Dr. Max Goodwin. Eerder speelde hij voornamelijk gastrollen in televisieseries, maar zijn grote doorbraak als acteur kwam er in het najaar van 2008, toen Eggold de rol van Ryan Matthews kreeg in de tienerserie 90210. Later kreeg hij ook de rol van Tom Keen in de Amerikaanse misdaadserie The Blacklist.

The Blacklist

3. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

De makers van de reeks baseerden zich op het boek 'Twelve Patients: Life and Death at Bellevue' van Dr. Eric Manheimer, die medisch directeur was van het oudste ziekenhuis van de Verenigde Staten: Bellevue Hospital.

4. Een mooie dokter met een mooie missie

Eén knappe dokter gaat het gevecht aan om het winstbejach van de dokters in zijn ziekenhuis te elimineren en hen te doen inzien dat patiënten opnieuw op de eerste plaats moeten komen te staan: hoe schoon is dat? *smelt*

Dr. Max

5. Rebels kantje

Een dokter die zelf kankerpatiënt is, levens redt ten koste van alles en de best mogelijke zorgen probeert te bieden voor zijn patiënten: nobeler (en koppiger) vind je ze niet.

6. De reeks doet ons Grey's Anatomy even vergeten

Dankzij New Amsterdam en Dr. Max Goodwin kunnen wij weer even verder zonder de belevenissen van Dr. Meredith Grey en het reilen en zeilen in het Grey Sloan Memorial Hospital.

7. Ryan Eggold

Hebben we het al over Ryan Eggold gehad? ;-) #crushalarm

Ryan

8. Gloednieuwe reeks

De reeks starte op 25 september 2018 op de Amerikaanse televisie. VIJF pikt dus snel na de Amerikaanse release in.

9. De eerste beelden zijn veelbelovend

Wie ons de komende weken zoekt op woensdagavond omstreeks 20u35: wij liggen in de zetel onder een warm dekentje, wegzwijmelend bij deze topper!