5 redenen om er een weekendje Leuven van te maken

Winkelen in Leuven

Elke week maken onze Shopping Queens Leuven onveilig. Je wist dus al dat er daar heel wat leuke winkeladresjes te vinden zijn. Er vallen echter nog heel wat andere amusante dingen te beleven in deze prachtige stad. Een overzicht!

1. Breng een bezoek aan een van de vele hippe eetplekjes

Umamido
© Umamido Leuven

Zin in een heerlijke pasta of een krokante pizza? Dan zijn Baracca, PepeNero en La Divina Commedia echte aanraders. Eerder op zoek naar een snelle hap? Dan zijn UmamidoAlfalfa falafelbar, De Werf of Debacker ideaal. Voor elke goesting vind je wel een heerlijk restaurant in Leuven. Probeer zeker een paar van deze adresjes uit tijdens je weekendje weg!

2. Er valt altijd iets te beleven in Leuven

Camping Flamingo
© Camping Flamingo

Denk aan optredens, tentoonstellingen en tal van andere culturele activiteiten. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Hier vind je een handig overzicht van alle events. Fijn weetje: elke eerste zondag van de maand is het koopzondag in Leuven, en elke tweede zondag van de maand kan je een bezoekje brengen aan de creatieve markt Camping Flamingo.

3. Het is de ultieme feeststad

Oude Markt Leuven

De Oude Markt, ook wel gekend als ‘De langste toog van Europa’, is de place to be. Er zijn meer dan genoeg cafeetjes om jezelf tot in de vroege uurtjes te amuseren. Bij mooi weer is de Oude Markt trouwens dé ideale plek om een terrasje te doen. 

4. Genoeg keuze aan leuke overnachtingsplaatsen

Theater Hotel Leuven
Theater Hotel Leuven

Maak er een echt weekendje weg in eigen land van en koppel een overnachting aan je weekendje in Leuven. Zo kan je na een drukke dag vol shoppen, eten en drinken genieten van een welverdiende nachtrust. Hier vind je een handig overzicht van hotels en B&B's. 

5. De stad zit vol (verborgen) groene parels

Park Leuven

Ontsnap even aan de drukte van de stad en plan een wandel- of fietstocht naar de mooiste, groene plekjes van Leuven. Zo kan je helemaal tot rust komen in de Kruidtuin, gaan picknicken op de dijleterrassen of heerlijk luieren in een van de vele parken.