VIJF trakteert je dit najaar op 3 gloednieuwe spraakmakende programma's

Let's Talk - Beeld najaar 2018

Het najaar van VIJF belooft spraakmakend te worden. Voor het eerst pakken we uit met drie gloednieuwe, lokale programma’s - telkens op dinsdag - én een volledig nieuwe zenderlook.

Vanaf september schuwen we geen enkel taboe en gaan we de confrontatie aan met enkele controversiële en verrassende thema’s. Alles moet bespreekbaar worden, zowel op als naast de buis. Let’s talk bad habits. Let's talk sex. Let's talk binge drinking. Let's talk series. Let's talk movies. Kortom: Let's talk!

Bad Habits

OH MY GOD

In de gloednieuwe zesdelige realityserie OH MY GOD is een katholiek slotklooster voor het eerst bereid de deuren te openen en vijf millenniummeisjes tijdelijk welkom te heten. Deze vlotte meiden moeten het enkele weken stellen zonder sigaretten, alcohol, feestjes, mannen en smartphones. In ruil krijgen ze uitnodiging tot bezinning in de stilte van het kloosterleven.

De meisjes worden meteen geconfronteerd met diepgang, gebed, emoties en vooral… zichzelf. Wat gebeurt er als hun materialistische levensstijl in aanraking komt met het eenvoudige bestaan van streng religieuze vrouwen?

OH MY GOD zie je vanaf 4 september elke dinsdag.

Wil jij kans maken op een duoticket voor de avant-première van OH MY GOD? Doe dan snel mee aan onze wedstrijd!

Sex Tape

Sex Tape

In het nieuwe studioprogramma Sex Tape ontvangt seksuologe Goedele Liekens koppels die een week lang hun leven en relatie zullen filmen. En dat tot in de slaapkamer toe. Samen met hen bekijkt Goedele de tapes, om vervolgens hun relatie én hun seksleven te evalueren. Want hoe gaat het er echt aan toe tussen Vlaamse koppels en lakens? Wat speelt er zich in de huis- en slaapkamers echt af? Welke issues worden opgelost en welke blijven maar aanslepen?

Sex Tape gaat geen taboe uit de weg. Van hoe je het verwoordt tot hoe je het doet...

Sex Tape zie je vanaf 4 september elke dinsdag.

Binge Drinking

Tipsy 

In de zesdelige docureeks Tipsy onderzoeken zussen Kat en Lyn Kerkhofs wat alcohol betekent in ons leven. We doen het bijna allemaal: drinken. Na een lange werkdag, op een feestje, tijdens een diner met vrienden, in bad, aan de toog… Een goed glas is niet alleen lekker, het ontspant en maakt de tongen los. Samen drinken is fijn, en laat ons eerlijk zijn: doodnormaal.

Maar hoe normaal is doodnormaal? Is het normaal om bij het thuiskomen elke dag een aperitief te drinken? Is het normaal om een blackout over te houden na een geweldige fuif? Wanneer ben je een gezelligheidsdrinker en wanneer wordt het problematisch? En wat doet dat drinken met je lichaam?

Nog meer dan een onderzoek naar alcohol, is Tipsy een verslag van twee jonge vrouwen die leven in een veranderende wereld doordrongen van sociale media, nieuwe mogelijkheden en aangepaste normen en waarden. Hoe zoek je je plek in een evoluerende maatschappij waar grenzen tussen normaal en abnormaal verschuiven?

Tipsy zie je later dit najaar.

Series

Je weet het vast al langer: voor spannende misdaadseries ben je bij ons op maandag aan het juiste adres. Zo kan je momenteel al genieten van het nieuwste seizoen van Criminal Minds en de gloednieuwe serie The Detail, waarin drie vrouwelijke moorddetectives centraal staan.

Vanaf woensdag 5 september is Grey’s Anatomy weer helemaal terug met het langverwachte veertiende seizoen. Gevolgd door de veelbelovende spin-off Station 19 waarin het brandweerkorps van Seattle centraal staat. Enkele bekende Grey’s Anatomy-gezichten tekenen present in de eerste aflevering, zoals Meredith Grey, Miranda Bailey en Ben Warren. 

Ook aan realityseries dit najaar geen gebrek bij VIJF. Op dinsdag kan je opnieuw afstemmen op Straffe Verhalen. Donderdag is het tijd voor drie spraakmakende reeksen uit Nederland: Adam Zkt EvaRuzie met de Buren en Jullie Huis, Onze Regels.

Grey's Anatomy en Station 19 zie je vanaf 5 september elke woensdag. 

Later dit najaar volgen er nog nieuwe afleveringen van Elementary, Private Eyes en Code Black

Films

Vrijdag- en zaterdagavond blijven de vaste filmavonden op VIJF met dit najaar de tv-premières van o.a. Magic Mike XXL, Me Before You, The Intern en All Roads Lead to Rome.